Western Bilgummi AS

Hjulskift

Trenger hjulene en utskiftning? Det ordner vi i Western Bilgummi AS. Våre ansatte har skiftet dekk i mange år som gjør at vi har en høy kompetanse og god erfaring på hjulskift til alle biler, SUV og lastebiler. 

Dekkene på din bil er essensielle for bilens egenskaper og sikkerhet. Dekk er som sko for bilen. Går du lenge med dårlige sko vil du etterhvert ende opp med skader og slitasje, det samme gjelder dekk og bil. Dekkene er på toppen av listen når det kommer til sikkerhet rundt bilen. Er dekkene slitte og dårlige fører dette til lengre bremselengde som kan føre til farlige trafikksituasjoner. Kontaktflaten bilen har til veien og hvilken tilstand dekkene har er essensiell på din bil. Dekkene har ansvar for komfort, styring, bremsing og overførsel av motorens kraft til å skape fremdrift av kjøretøyet. 

Men når trenger du å bytte dekk/hjulskift?

Å vite eksakt når du bør bytte dekk/hjulskift er ikke lett å si uten å inspisere dekkene. Faktorer fra kilometerstand, vekt på kjøretøyet, klima og vedlikehold kan gi en indikasjon på at dekkene bør inspiseres. Mønsteret i dekkene kan fortelle mye om du trenger å bytte dekkene. Er mønsteret borte eller nesten ikke synlig er dette en sterk indikasjon på at dekkene er slitt og bør byttes. Er dekkets sidevegg skadet eller om ståltråder er synlig er dekket utslitt og bør byttes. Det anbefales å inspisere dekkene minst en gang i måneden eller før du skal på langtur. Vi Western Bilgummi AS i Drammen og omegn sjekker og gir tips om hjulskift, ikke nøl med å ta kontakt. 

Har dekkene ujevn slitasje kan dette indikere på at hjulstillingen er skjev. Les mer om hjulstillingskontroll her  

Lovlige og ulovlige dekk

I Norge har vi minstekravet for mønsterdybde for personbiler, altså dekkets dybde mellom rillene. På sommerdekk, er minstekravet 1,6 millimeter, men har du mindre mønsterdybde enn 3 millimeter anbefales det å bytte ut sommerdekkene. På vinterdekk er minstekravet 3 millimeter, men det er anbefalt å ikke gå under 4 millimeter i mønsterdybde. 

Vi i Western Bilgummi AS i er sentralt plassert i Drammen for å gi deg gode føringer innen hvilke dekk du bør velge for din bil. Kom innom oss i dag for hjulskift av dine dekk!