Western Bilgummi AS

Balansering

Har du opplevd at bilen rister i enkelte hastigheter?  Det kan være fordi hjulene ikke lenger er i balanse. Dette kan slite på dekk, hjuloppheng, styrekuler, opphengskuler og støtdempere noe som kan føre til uforutsette skader og reparasjoner på disse komponentene. Ubalanserte dekk fører ikke bare til dårlig kjørekomfort og økt slitasje, men også til høyere forbruk av drivstoff og redusert sikkerhet. Vi i Western Bilgummi AS i Drammen og omegn kan hjelpe deg med balansering av dekk. 

 

Hvordan oppstår ubalanserte dekk?  

Ubalanse i dekkene kan oppstå etter vinterlagring, at bilen har stått i ro over en lengre periode eller at vektene som var på dekket før har falt av. Oftest oppstår ubalanserte dekk ved montering av nye dekk ettersom dekk og felg har uregelmessige forskjeller. Ved montering av nye dekk balanserer vi i Western Bilgummi AS i Drammen dine dekk, så det trenger du ikke tenke på om du får montert dekk hos oss.   

 

Hva blir gjort ved balansering av dekk?  

Ved balansering av dekk monteres det små vekter på den lettere siden av dekket, slik at balansen gjenopprettes. Balansering er en nødvendig tilpasning for dekk og felg ettersom det ofte er forskjeller fra dekk til dekk og felg til felg. Dette gjøres ved hjelp av en frittstående aksling slik at dekket ikke er i kontakt med veggen eller bakken. Det er obligatorisk å balansere dekk hver gang dekkene på felgen blir skiftet ut. Dekket vil være i balanse når dekket og felgen har jevn vekt fordelt rundt akselen.  

 

Har du byttet dekk selv eller har fått noen til å bytte dekk for deg og opplever dårlig kjørekomfort eller risting under enkelte hastigheter? Western Bilgummi AS balanserer gjerne dekkene for deg. Vi balanserer dine ubalanserte hjul, så du kan ferdes tryggere og mer økonomisk i trafikken. Velkommen til vårt verksted i Drammen i Ringeriksveien 22 A.  

 

Trekker bilen til en side eller er det ujevn slitasje på dekkene? Da er det stor mulighet for at hjulstillingen til bilen er skjev. Les mer om hjulstilling her