Western Bilgummi AS

Vinterdekk med snø i mønsterdybden

HVILKET VINTERDEKK SKAL DU VELGE?

Det finnes et rikholdig utvalg av dekkmerker å velge mellom, og på denne tiden av året oversvømmes vi av tilbud, annonser, plakater og skilt som forteller at akkurat DETTE merket er best. Som uavhengig kjede så kan vi i Fagdekk tillate oss å heve oss litt over denne diskusjonen- vi kan tilby deg det som passer DEG og DINE behov best!

Mange steder lyser det nå plakater mot oss der diverse lag, organisasjoner og mer eller mindre seriøse bedrifter reklamerer med hjulskift til fantastisk lave priser.

Vi anbefaler på det sterkeste å styre unna disse. Det å gjøre et sesongskift av hjul har en lang rekke feilkilder som kan føre til både problemer og direkte farlige situasjoner.

Vi nevner kort noen:

  1. Mange dekk har rulleretning, og må settes på riktig side av bilen
  2. Biler med TPMS (dekktrykksovervåkning) må håndteres særskilt, her må det kunnskap til
  3. Settes jekken på feil sted på bilen så kan dette føre til skader
  4. Ofte er det ulike hjulboltlengder på sommer- ogvinterdekkfelger- dette MÅ gjøres riktig
  5. Hjulbolter må trekkes til med moment, for lite og myekraft er like feil

Særlig de to siste punktene er viktig, feil boltlengde eller for dårlig tiltrukkede bolter kan føre til at hjul løsner og livsfarlige situasjoner kan oppstå.
Vedlagte link fører til en gammel artikkel om problemet med useriøse hjulskiftere, Statens Vegvesen advarer også mot å benytte seg av disse: http://www.varden.no/nyheter/statens-vegvesen-adva…Holder du deg til en av de «store» leverandørene så får du uansett vinterdekk som gir deg godt grep på både snø og is, stabilitet på bar asfalt og god levetid. De ulike merkene har imidlertid litt ulik prioritering av disse ulike egenskapene, slik at det blir litt opp til deg å fortelle hva som er viktigst for deg, og så vil vi kunne gi deg en anbefaling ut fra dette.

Valget mellom pigg og piggfritt er et spørsmål for seg- ta gjerne dette opp med oss så finner vi sammen ut hva som er best for deg.

Ta kontakt med din lokale Fagdekk-forhandler i dag, så hjelper vi deg slik at du blir mest mulig fornøyd!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Vi er stolt sponsor for

DHK
Strømgodset logo
Strømgodset logo