Western Bilgummi AS

Omlegg

Skal du legge om fra sommerdekk eller vinterdekk i Drammen og omegn? Vi i Western Bilgummi AS hjelper deg med alt innenfor omlegg og dekk.

For å ferdes på veien med høyest mulig trygghet, sikkerhet og komfort er dekkene dine essensielle. Det er derfor veldig viktig å bytte dekk fra sommerdekk til vinterdekk når årstiden endrer seg. Det er også viktig å tenke på tilstanden på dekkene du bytter til, mønsterdybde, tilstand og dekktrykk er viktige punkter å være oppmerksom på. Vi i Western Bilgummi AS, i Drammen og omegn tar oss av denne jobben så du slipper disse bekymringene. 

 

Men når skal dekkskift utføres?

Vinterhalvåret beregnes i sør og midt Norge å være fra 1. november til første mandagen etter andre påskedag. Kjører du piggdekk er det ikke anbefalt å bruke de utenfor denne perioden, piggfrie dekk derimot har ingen frister å forholde seg til.  Minimumskravet for vinterdekk er en mønsterdybde på 3 millimeter. Det anbefales at vinterdekkene byttes når mønsterdybden er rundt 4 millimeter. Loven rundt hvilke dekk du har går på forholdene og føret. Er det glatt på veiene før 1. november eller etter første mandag etter andre påskedag, er du som bileier ansvarlig for å kjøre med rett dekk. 

 

Ser du at temperaturen faller og muligheten for glatt føre kan oppstår ikke nøl med å ta kontakt med oss i Western Bilgummi AS, i Drammen og omegn for spørsmål rundt dekkskift og omlegg.

 

Kan du bruke piggfrie dekk hele året?

Det er fullt mulig å kjøre på piggfrie dekk hele året, men dette anbefales ikke. Vinterdekk benytter en annen gummi enn sommerdekk bruker. Om du ikke bytter vinterdekkene når våren kommer, slites vinterdekkene raskere, du får dårligere stabilitet og bremselengde på sommerføre. Dette fører til lavere trafikksikkerhet og komfort. Vinterdekk slites raskere ut på sommerføre enn sommerdekk. 

 

Skal du bytte dekk? 

Bestill time og vi ordner dekkomlegging mens du venter, dette gjør vi på kort tid. Slapp av og ta en kaffe mens vi i Western Bildekk AS i Drammen og omegn gjør jobben for deg. 

Har du slitte dekk og lurer på om du bør bytte dekk? Les mer om dekkskift her: 

Trekker bilen til en side eller har du ujevn slitasje på dekkene dine? Da kan det hende at du har skjev hjulstilling, les mer om hjulstilling her